29 Ağustos 2008 Cuma

Elersin sen Kayserispor

İşte dişimize göre rakip, kimse Paris temsilcisini gözünde büyütmesin.Gol atma yollarında problem yaşayan, sahaya çıktığında bir türlü istediğini yapamayan Paris S.G. ne kadar şanslıyız ki bize çıktı.
Fransa liginden Lyon gibi ekiplerin arasında pek fazla umudu olmayan Paris S.G kadrosunda ki ciddi oyuncularla göz doldursa da henüz takım olabilmiş durumda değiller.
Paris’te oynanacak ilk maçta gelecek 1 beraberlik, iç sahada bize galibiyet getirecektir.Tek yapılması gereken Paris S.G’den çekinmememiz, herkes biliyor Alkmar’a nasıl elendiğimizi, herkes biliyor nasıl içeride dışarıda Alkmar’ı ezici futbol ile rezil ettiğimizi ve herkes biliyor şansızlığımızın kurbanı olduğumuzu.
Kadro olarak hiçte küçümsenecek bir takım değiliz, Kaleye alınan Yusuf bizlerde defansif yönden güven verdi.Puroviç gibi, Olemba gibi, Mehmet Topuz gibi, Ago gibi ve daha nice oyuncunun bulunduğu Kayserispor, Paris S.G’i atak futbol yapısı ile rahat geçecektir.
Bugüne kadar Paris karşısına futbol oynamak isteyenler kazandı, defansa çekilenler yenildi.Her ne kadar rakibin tek umudu bu kupa olsa da bizlerde hiç küçümsenecek takım değiliz.Herkesin güveni tam olsun, umudunu hiç kaybetmesin.Rakip zor görünen basit bir ekip.

FREİBURG- HANSA ROSTOCK : 1-0 Çifte Şans

Bu sene Bundesliga’ya yükselme konusunda favori gördüğüm iki ekibin mücadelesinde, geçen seneden temkinli ve işini sıkı tutan Freiburg, geçen hafta zorda olsa galip gelen Hansa Rostock’u konuk ediyor.Her iki ekipde maça 3 puan için çıkacağı kesin, çünkü bir üst lig için mücadele eden iki ekibin mücadelesinden malup ayrılan her zaman büyük yara almış demektir.İki ekipde temkinli başlayacağı için karşılaşmada bol gol görme ihtimalimiz biraz daha düşük ama Freiburg’un bu karşılaşmadan en az 1 puan alacağının ihtimali hiçde düşük görünmüyor.Belli bir noktadan sonra Hansa Roctock da beraberliğe razı gelecektir.İbre Freiburg’dan yana çifte şans.

NÜRNBERG- AACHEN : 1

Geçen hafta oynamakdan kaçınmalısınız dediğimiz karşılaşmadan malubiyet ile ayrılarak bizleri yanıltmadı, oynamamalarına vesile olduklarımızı mutlu etti.Tabi bu malubiyet Nürnberg için hiç bir zaman kötü bir etki yaratmamalı, bu hafta Aachen karşısında alacağı galibiyet ile seyircisine Kaiserslautern malubiyetini unutturma niyetinde olan ev sahibi ekip, bu sene evinde pek de puan kaybetme niyetinde değil gibi gözüküyor.Hem hücüm, hem de defansif yönde etkili olan Nürnberg gol yemeden kazanabileceği bir karşılaşmaya çıkıyor.Üst seçeneği kaybettirebilir, ve 2-0 gibi bir sonuç ile karşılaşma alt bitebilir.

MAİNZ 05 – OSNABRÜCK : 1

Bundesliga II’nin yükselmesi kesin gözü ile bakılan ekibi Mainz 05, geçen sene düşme noktasından son anda kurtulan ve halen daha kendisini toparlayamamış gibi gözüken Osnabrück’ü konuk ediyor.Maçlara tek amaç olarak bol gol atmayı hedefleyen ev sahibi ekip bunu sık sık başarıyor.Osnabrück gibi orta sıra ekiplerine karşı her zaman ezici bir üstünlük sağlamayı başaran Mainz 05 bu hafta yine kimseyi şaşırtmayacaktır ve seri galibiyetler için bu hafta seyirci avantajı ile birlikte kazanmasını bilecektir.

DUİSBURG-AUGSBURG: 1

Geçen hafta Wehen karşısında büyük çaba harcamasına rağmen 1 puana razı olan Duisburg kendisinden büyük beklentiler içinde olanları şaşırttı.İç saha karşılaşmalarına 3-4-1-2 bir taktik ile çıkan ev sahibi ekip, bu sayede gol bulmayı başarıyor.Bundesliga II nin en büyük zevk unsurlarından bir taneside bir çok takımın deplasmanda bile olsa aynı taktik ile mücadele etmesi.Augsburg ligin sıradan bir ekibi olmasına rağmen defansif bir yapıya sahip olmayan bir takım.İki ekibin hücum savaşından üstün gelen daha kaliteli kadroya sahip olan Duisburg olacaktır.

24 Ağustos 2008 Pazar

OBERHAUSEN-INGOLSTADT 2.5 ÜSTÜ

İki ekip de iddalı, iki ekipde kalıcı olmayı istiyor, Ingolstand geçen hafta ligin güçlü ekibi Fürth karşısında aldığı 3 puan ve göstermiş olduğu mücadele ile hiç de kolay rakip olamadığını gösterdi.Deplasmanların diğer liglere göre çok daha zor olduğu bir ligde işleri bu hafta biraz daha zor.Mücadeleci tavırları ve ofansif yapıları ile geçen sezondan bildiğimiz bu ligin yeni ekipleri, bu hafta bizlere kesinlikle goller gösterecekler.Oberhausen seyircisine güzel bir futbol ile galibiyet tattırıp geçen hafta Tus Koblenz karşısında ki kötü oyunu unutturma niyetinde. Üst seçeneği bu tip bir karşılaşma için en iyi seçenek.

1860 MUNİH-MAİNZ 02

1860 Münich Bundesliga II’ye düştüğü yıldan bu tarafa her zaman lige iyi başlayan bir ekip olmayı başarmış ama devamını getiremediği için amacına ulaşamamıştır.Aksine bu sene ilk maçında Freiburg karşısında iyi bir başlangıç yapamayan Münich temsilcisi seyircisinin önünde bile olsa bu karşılaşmadan da 3 puan ile ayrılamayacağı düşüncesindeyim.Mainz gibi işini sıkıya alan bir ekip ile mücadele verecek olan Münich, belki gol bulacaktır fakat karşılığında goller yiyeceğini kesin gözü ile bakabiliriz.Mainz bu deplasmandan puan almayı başaracaktır.Üst seçeneği bir diğer ihtimal.

AUGSBURG-AHLEN 1

Geçen hafta ligin zorlu ekiplerinden olacak olan Nürnberg karşısında büyük bir mücadele göstermesine rağmen mağlubiyeti önleyemeyen Augsburg, geçen sezonun Bundesliga 3. etap şampiyonu Ahlen ile karşılaşıyor.Hem defansif olarak hem de maçları kontrol altına alma konusunda üstün bir görüntüsü olan ev sahibi ekip seyircisine bu özelliği ile bir galibiyet tattırmak istiyor.Ahlen ise lige iyi başlamanın morali ile deplasmana gelecek ve Augsburg’da ki öncelikli amaçları 1 puan.Ahlen’in Augsburg gibi bir ekip karşısında fazla tutunamayacağı düşüncesindeyim, 1 seçeneği denenebilir.

WEHEN-DUİSBURG 2.5 ÜST

Wehen denek gol demek, gol demek üst demek.Bu takım rakip kim olursa olsun bir şekilde gol atmayı beceriyor.Geçen yıldan bu tarafa gol grafiği çizildiğinde %90’ın üzerinde bir başarı ortaya çıkıyor. Duisburg’da Wehen’in gol ya da gollerine hiçbir zaman karşılıksız bırakmayacak ve gol ile cevabını verecektir.Futbol mantalitesi olarak taktir ettiğim ve Bundesliga II’ye zevk katmış olduğunu düşündüğüm Wehen, açık ve golcü futbolu ile bu maçı belki kaybedecek ama karşılaşmanın ilk 45 dakika içinde bile üst olmasını sağlayabilir.Üst seçeneği her zaman ön planda.

HANSA ROSTOCK-AACHEN 1

Geçen haftada ki yazımda da belirttiğim gibi lig de ki Hansa, Nürnberg gibi ekipler zirveyi bu sene kolay kolay bırakmayacak ekipler.Bu düşüncemi doğrulamakları içinde öncelikli olarak evlerinde oynadıkları karşılaşmalardan 3 puan çıkarmayı bilmeleri gerekiyor.Ligin orta halli takımı Aachen, 2 yıldır çıktığı tüm zorlu deplasmanlara hemen hemen 4-5-1 gibi bir taktikle çıktı.Bu karşılaşmada dizlimin aynı olması yüksek ihtimal, yani ibre güçlü ekip Hansa’dan taraf.Aachen geriye çekilip bekleyecek olursa, bu karşılaşmadan fark yemesi içten bile değil.İbre ev sahibinden tarafa, üst seçeneği de denenebilir.