20 Ekim 2008 Pazartesi

Gelişen Futbol İçerisinde Kayserispor

Kimse bundan 6-7 yıl önce Kayserispor gibi bir kulübün bugün Türkiye"nin futbolu ile alkış toplayan bir ekip olacağını tahmin etmiyordu.Ülkede ki Anadolu takımlarına verilen önem, taraftar kitlelerinin azlığı, tribün gelirlerinin düşüklüğü, akabinde de reklamsal ve kalite sorunları.Onca sıkıntının içerisinden çıkarak istikrar sayesinde biranda kendisinin Süper Lig de bulmayı başardı bu takım.Kendisinden beklenen asansör bir ekip olmasıydı ama dönemin yıldız oyuncuları Mithat, Balili gibi isimleri kadrosuna katarak ligde kalmayı zorda olsa başardılar.
Herkes tarafından sıkça eleştirilen Recep Mamur ve ekibinin en büyük artısı idari menajerlik sistemini sarı kırmızılı ekibe getirmek oldu.Şehir olarak sahip çıkılan bir takım olan Kayserispor ikinci yılında yaptığı transferlerle birlikte hedefini bir anda Avrupa olarak belirledi.Aslında kendilerinden beklenenin üstünde bir hedef oldu bu ama inanç ve hedef için mücadele etme Sarı-Kırmızılı ekibi üst sıralara taşıdı.
Bugün ise takım hakkında kısa ve özetle şu söylenebilir ki, Türkiye"nin en büyük ve en gelecek vaat eden Anadolu Takımı Kayserispor. Türkiye"ye bugün medya gücü yüksek bir takım Wigan"dan ilk 11 oyuncularından bir tanesini transfer etse manşetten 1 hafta görmemiz mümkün iken , Kayserispor 2 yıllık birikimle birlikte, geçen sene Real Zaragoza ve Paraguay milli takımının kaptanı Cesar Toledo, bu sene de Sporting Lizbon'un ileri uç oyuncusu Milan Puroviç, Wigan takımının iki dikkat çeken isimi Olemba Olemba ve Agahowa"yı getirmeyi başardı.
Milyar dolarlık bir sektörün içerisinde en önemli pastayı kapma çabasında olan Recep Mamur ve ekibi, her ne kadar eleştiriliyor olsalar dahi, kaliteli işler yaptıkları ortada.
Aydın Toscalı, Mehmet Topuz, Ali Turan gibi daha nice futbol olarakta karakter olarakta ön planda olan harika oyuncuları bünyesinde barındıran Sarı-Kırmızılılar belki şampiyonluk düşündürse de, Avrupa"nın ve Fortis Türkiye Kupasının bu senede en büyük adaylarından.
İkinci yarıda Kayseri Kadir Has Stadyumunda mücadele edecek olan Kayserispor, sezon ortasında ve yaz döneminde yapacağı transferlerle de herkesi yine şaşırtacak.

Taner KARAMAN

19 Ekim 2008 Pazar

Bundesliga II

Duisburg galibiyeti alacaktır, Ingolstant sağlam bir takım gibi görünsede bu deplasmanı kaldırabilecek güçte değiller, Kaiserslautern-Ahlen karşılaşmasında olduğu gibi, Duisburg gösterir ama elletmez Hansa Rostock günün 2. bankosu, Koblenz her ne kadar geçen hafta 5-0 kazanmış olsada bu bir daha olma ihtimali çok düşük, Hansa galibiyeti bir şekilde alacaktır.Fürth için iddaa nın verdiği 2.60 oran sakın kimseyi yanıltmasın, iddaa geçen senede 2-3 kez aynı oranla liste açtı ama fürth bu karşılaşaların hepsinden 3-1 lik galibiyet ile ayrıldı yok ben 2.60 oranı banko kuponuma yazmam diyen varsa, 0-2 çifte şans deneyebilirler.Üst başka bir olasılık.St. Pauli her ne kadar Augsburg dan iyi durumlarda olsada bugun işleri çok zor.İç saha da müthiş seyircisi sayesinde iyi işler çıkaran ekip, deplasmanda 1 puanı ancak alır.Wehen üst yorum yok