29 Ekim 2008 Çarşamba

Bundesliga Bakış

KAİSERSLAUTERN-OSNABRUCK 

Son haftalarda gereğinden fazla puan kaybeden Kaiserslautern şaşırtmaya devam ediyor. İç saha maçlarında galibiyet ile dönemeyi başarması onların üst sıralardan kopmamasının en büyük nedenlerinden bir tanesi. Bugünde gelenek bozulmayacak.Her ne kadar puan kayıpları yaşamış olsalarda, Osnabrück bu ligin en zayıf halkalarından bir tanesi. Önemli bir taraftar kitlesine sahip olan Kaiser, bu maçta yine tamamen dolu tribünlerle oynayacak ve 3 puanı hanesine yazdıracaktır. 

NÜRNBERG-OBERHAUSEN

Bundesliga II’de deplasman takımı her zaman zor olmuştur, işte yine deplasman ekibi için zorlu geçecek bir mücadele. Her ne kadar Nürnberg geride kalan 9 haftada sadece 10 puan alsa da, iç saha da puan kaybetmekten pek hoşlanmayan bir ekip. Geçen hafta Tus Koblenz karşısında 2 puan bırakan ev sahibi ekip, telafi maçına çıkacak. Deplasmanda henüz bir varlık gösteremeyen Oberhausen ‘in en büyük özelliği kalesinde çok gol görmesi, Nürnberg hücumlarını karşılayabilecek güçte değiller. 

BOCHUM-HOFFENHEİM 

Bundan önce ki yazımda başlık attığım Hoffenheim, yanıltmadı ve her zaman ki gibi harika bir performans ile ilk yarıdan 3-0 a taşıdığı maçı kazanmasını bildi. 91-92 sezonunda Almanya 8. liginde dip köşelerde bulunan Hoffenheim’ın bugün zirve yarışında olmasının en büyük sebebi, dönemin futbolcularından şuan SAPP firmasının sahibi Dietmar Hopp’un desteği. Kalesini Ramazan Özcan’ın koruduğu, kaptanlığınıda Selim Teber’in yaptığı konuk ekip, bugün de gollünü bulacaktır. Sinan Kaloğlu’nu kadrosuna katan ve Sinan’ın attığı goller ile şuana kadar puan almayı başaran Bochum’un işi bu maçta da çok zor. Alt sıralardan kurtulmak zorunda olan ev sahibi ekibin tek yapması gereken şey golü bulmak. Gollü bir karşılaşma çıkaracaklardır.

Hiç yorum yok: